E-mail porte til opsætning af mail klienter

E-mail porte til opsætning af mail klienter - POP3, IMAP & SMTP

Oplysninger om de anvendte post-protokoller POP3, IMAP og SMTP.

PoP3:
Post Office Protocol version 3 (POP3) er en standard post-protokol som bruges til at modtage E-mails fra en server til en E-mail-klient. POP3 downloader E-mails på din lokale computer og du kan læse dem, selv når du er offline.

Bemærk, at når du bruger POP3 at oprette forbindelse til din E-mail-konto, bliver meddelelserne hentes ned på din enhed og fjernes fra serverne, medmindre du opsætter din E-mail-klient til at gemme i x antal dage.

Det betyder, at hvis du skal havde adgang til din konto fra flere steder, er det ikke en god løsning for dig. På den anden side, hvis du bruger POP3, er dine beskeder gemt på din lokale computer, hvilket reducerer den plads din E-mail-konto bruger på dit webhotel.

Som standard virker POP3-protokollen på to porte:

• Port 110 dette er standard POP3 ikke-krypteret port (din mailserver skal her hedde "mail.ditdomæne.dk")
  • Port 995 det er den port, du skal bruge, hvis du vil oprette forbindelse ved hjælp af POP3 sikkert (din mailserver skal her hedde "mail.ditdomæne.dk", hvis du har SSL på dit domæne.

IMAP:
Internet Message Access Protocol (IMAP) er en mail protokol, der bruges til at få adgang til E-mail på en web-server fra en lokal klient. IMAP giver adgang fra flere mail-klienter.

Det er IMAP der skal benytte hvis du skal have adgang til din E-mail fra forskellige steder, eller hvis dine beskeder administreres af flere brugere, den post du sender gemmes også på web-serveren så du kan se de sendte e-mail. Hvis du bruger IMAP, er dine beskeder gemt på dit webhotel, hvilket forøger den plads din E-mail-konto bruger på dit webhotel.

IMAP-protokollen fungerer på to porte:

• Port 143 dette er standard IMAP ikke-krypteret port (din mailserver skal her hedde "mail.ditdomæne.dk" hvis du har SSL på dit domæne.
    eller hvis du har mail på et af vores domæner er det "mail. domæne.dk"
  • Port 993 det er den port, du skal bruge, hvis du vil oprette forbindelse ved hjælp af IMAP sikkert (din mailserver skal her hedde "mail.ditdomæne.dk", hvis du har SSL på dit domæne
    eller hvis du har mail på et af vores domæner er det "mail. domæne.dk"

SMTP:
Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) er standardprotokollen til at sende E-mails over internettet.

Som standard er SMTP-protokollen fungerer på tre porte:

• Port 25 - 587 - dette er standard SMTP ikke-krypteret port det er den port, der anvendes, hvis du ønsker at sende beskeder via SMTP.
  • Port 465 - det er den port, der anvendes, hvis du ønsker at sende beskeder via SMTP sikkert.
  • TLS på port 587 og SSL på port 465